понедельник, 5 декабря 2011 г.

Pomul de Crăciun – o bucurie în casele noastre





Împodobirea bradului de Anul Nou reprezintă una dintre cele mai preferate tradiţii de pe glob. Atît cei mici cît şi cei mari aşteaptă cu nerăbdare plăcerea să agaţe jucării şi să insteze  beculeţe pe crenguţele mirositoare ale acestui copăcel. Nici un brad artificial nu se compară cu frumuseţea şi mirosul unui brad din pădurile Moldovei. Cîte păduri  verzi ,atîţea  brazi frumoşi se găsesc pe meleagurile noastre.

Decorarea bradului este una dintre bucuriile Crăciunului. Această sărbătoare  este întotdeauna o bună ocazie de a retrăi pentru cîteva zile ceva din frumuseţea acestei taine.  Fiecare se străduie să-şi împodobească bradul cît mai frumos şi mai atrăgător, să-i placa lui Moş Crăciun, ca la anul să revie în acea casă.
Fulgii de zăpadă, figurinele cu Moş Crăciun, beculeţele, sunt ornamentele care dau nuanţă pomului de Crăciun. În ultimii ani a apărut o nouă tendinţă, cea a brazilor inversaţi  atîrnaţi cu vîrful în jos. Şi cît costă unul dintre aceşti ciudaţi brazi de Crăciun? În jur de 600 de dolari.

Mic,înalt, eftin sau mai scump, brăduţul nu trebuie să lipsească din casa noastră. Mai mult ca preţul brazilor a rămas acelaşi ca şi în ultimii ani şi va varia doar în funcţie de înălţimea lor. Anul acesta, pe piaţă se vor găsi mai mulţi brazi comparativ cu anul trecut. Astfel, în jur de 44 de mii de brazi, molizi şi pini crescuţi în gospodăriile silvice din ţara noastră vor fi livraţi pe piaţă spre comercializare pentru sărbătorile de iarnă. Alegeţivă brăduţul care va place cel mai mult şi bucuraţivă din plin de sărbătorile de iarnă.

1 комментарий: